A nagy sikernek örvendő Temesvári Magyar Napok immár ötödik alkalommal kerülnek megrendezésre a belváros szívében. Nagyon készültünk a jubileumi alkalomra, neves magyar zenekarokat szerettünk volna leszerződtetni, tovább akartuk színesíteni a programot. Sajnos az élet közbeszólt, le kellett mondjunk a több ezer nézős koncertekről, a benti rendezvények többségéről, a híres gasztronómiai vásárról. Nem mondtunk le viszont arról, hogy együtt legyünk két napot a téren.
Fő célunk továbbra is kultúránk és hagyományaink megélése és megismertetése a többségi lakossággal, valamint az itt élő nemzeti kisebbségekkel.
Idén rendezvényünknek kiemelt helyi jellege lesz. Megmutatjuk, hogy Temesvár is rendelkezik olyan művészekkel, akikre büszkék vagyunk. A rendezvény forrásait is helyi szinten teremtettük meg. Megmutatjuk, hogy a temesvári magyarság képes saját maga előteremteni az anyagi forrásokat. Kiemelten szeretnénk köszönetet mondani minden támogatónak, aki nem csak akkor van velünk, amikor jól mennek a dolgok, hanem akkor is, amikor mindenkinek rosszabbul megy. Nagyon sok temesvári cég, vállalkozó, egyház, civil szervezet, magánszemély kiállt mellettünk és támogatta a rendezvényt. Nekik köszönhetően össze tudtunk állítani egy színvonalas programot, amely jobb időkben is megállja a helyét. Kiemelt hangsúlyt fektetünk a biztonságra. Megkérjük a résztvevőket is, hogy ügyeljenek magukra és ügyeljenek másokra is, szigorúan tartsák be az egészségügyi előírásokat!
Éljük meg együtt a magyar kultúra forgatagát szeptember 25–27. között Temesváron!

A Várbástya Egyesület elnöksége

1 válasz

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.