A Mesehetes egy több mint 10 évvel ezelőtt alakult, héttagú csíkszeredai zenekar. Egy énekesnő, egy színésznő, és öt kiváló zenész alkotják, akik komoly feladatra vállalkoztak, amikor sokunk kedvenceit, a magyar rajzfilmek zenéit dolgozták át koncertzenévé. Repertoárjuk a leghíresebb magyar rajzfilmek zenéi mellett tartalmazza néhány Walt Disney film magyar nyelvű főcímdalát is. Nem a rajzfilmzenék pontos másolatát adják elő, hanem teljesen új feldolgozásban, áthangszerelve készítették el azokat jazz, funky, rock, bossanova és egyéb stílusok ötvözésével.
Célközönségükben megtalálható a legkisebb óvodástól a legidősebb felnőtt korosztályig mindenki. A friss, olykor gyermekkori élményt felidéző népszerű filmslágerek nosztalgikus hangulatot keltenek a felnőttekben, elragadja a figyelmüket a zene igényes és színes összetétele, míg a gyerekek kedvenc mesefigurájuk dallamos megjelenítésének örvendenek.
A zenekar tagjai: Szilágyi Nóra (ének), Zsigmond Éva-Beáta (ének), Bene Zoltán (zongora), Boldizsár Szabolcs (fuvola), György Csongor (dobok), Krizbai Imre (gitár), Szakál Attila (basszusgitár).
A koncert interaktívan zajlik, a gyerekek bevonásával, ami rövid párbeszédeket, közös táncot és éneklést jelent.

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.