2005-ben született meg az Eszterlánc Néptáncegyüttes, mely azóta fiatalok ezreivel ismertette és szerettette meg a néptáncot és népi hagyományainkat. Jelen pillanatban az Eszterlánc kistestvérei a Százszorszép, a Tűzkerék, a Lármafa és az Aprókák néptánccsoportok. A 15 éves születésnapjukon a Bekecs Táncegyüttes Reliktum című folklórműsorával ajándékozzák meg a Temesvári Magyar Napok nézőit.
Amint a cím is jelzi, az előadással a Bekecs Táncegyüttes őseink hagyatékait igyekszik átmeneszteni ebbe az értékvesztett modern világba, amely ma körülvesz minket. A műsorszerkesztés célja az autentikus táncok, szokások megjelenítésén túl az, hogy időutazásra hívja a nézőket egy korábbi, idilli állapot bemutatásával.
Úgy a zenei anyagok, mint a különböző tájegységek táncainak kiválasztásánál fő szempont a változatosság, az igényesség és a hitelesség volt.
A műsorban az alábbi települések táncai jelennek meg: Gyergyóremete, Gyergyóalfalu és Orotva a Gyergyói-medencéből, a Mezőségről Magyarpalatka, a Kalotaszeg vidékéről Nádaspapfalva, Kide és Bodonkút, valamint az Észak-Alföldről Nagyecsed táncai.
Muzsikál a Tokos zenekar.

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.